top of page
oor toeschouwer
Goes is Goes oor_edited_edited
PZC oor
Site AVROTROS

 
Media

Het Oordeel
Nominatie AvroTros van Gogh Wedstrijd.
Kandidaat slotfinale, 20 deelnemers  van 3700 inzendingen.
 
 
Exclusief Installatiekunstwerk met de afmetingen 3,5 mtr. breed  en  4.5 mtr hoog. De uitgerekte vorm – delen worden bevestigd aan het plafond of truss systeem. De totale oppervlakte die we hebben gebruikt is 11 m2.
Deze  is van alle kanten zichtbaar, als een hangend sculptuur.
 
Van een afstand wordt er met een HD beamer een 3 dimensionale voorstelling gerealiseerd.Dit noemt men video mapping. Er zijn meerdere beelden ter uitbreiding aan het kunstwerk toe te voegen, zodat je eigenlijk eindeloos door kunt gaan. Het is ook mogelijk van 2 kanten te mappen. Maar er is voor gekozen de andere kant als wit sculptuur te behouden.
 
Film
Deze uitvoerig te zien geweest in de black box theater. Deze ruimte is beschikbaar gesteld door de Koninklijke Academie Voor schone Kunsten in Antwerpen. Tevens de academie van Vincent van Gogh in 1886.

 
 
Techniek.
Het Oordeel is een multimediamix ontwerp in een eigenwijs jasje, met een 3 dimensionale verdieping van Vincents kleurrijke werken en structuren.
Op de foto’s zijn de passages uit zijn brieven naar zijn broer Theo te zien. Ze zijn opnieuw samen gesteld en passen in het tijdsbeeld van nu. De beelden veranderen voor de toeschouwer subtiel, zoals een knipoog. Misschien wel van…?
 
 
 

bottom of page